​США перекидає до Литви 200 танків Abrams та БМП Bradley

Слідом за масштабними листопадовими маневрами Iron Sword у Прибалтиці «кований чобіт НАТО» міцно стане на найбільш вразливому для нападу Росії напрямку
Танк Abrams

Армія США на постійній основі розмістить в Литві близько двохсот одиниць бронетанкової техніки. Про це повідомляється на сайті Міноборони Литви, зазначають Патріоти України.

"У першій партії, яка в грудні надійде на базу литовської армії в районі населеного пункту Мамуйчяй, буде близько 50 одиниць техніки", - йдеться в повідомленні.

Серед озброєння, що перекидають до місця розміщення у зв'язку із завершенням навчань НАТО, - танки Abrams і бойові машини піхоти Bradley. Аналогічна техніка брала участь у навчаннях мотопіхотної роти зі складу 36-го полку США.

У Міноборони Литви відзначили, що надалі парк бойових машин буде збільшений до двохсот одиниць.

Навесні плануються великі спільні польові навчання американських і литовських військових з використанням зазначеної техніки.

Відзначимо, що перевезення військових одиниць в Литву йде в рамках великомасштабної операції США і НАТО з переміщення устаткування в країни Східної Європи. Напередодні стало відомо про відправку техніки в Румунію.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...