Стають популярними ЛДПР та комуністи: У РФ розповіли про серйозні проблеми у Путіна з пропагандою

На сьогоднішній день рейтинг довіри Путіну становить 58%, що є істотним зниженням в порівнянні з піком, коли він був на рівні 86-87%.

Дмитро Орєшкін. Фото: Realnoevremya.

Рейтинг президента РФ Володимира Путіна після виборів знизився, а натомість зростає рейтинг будь-якої альтернативи. Про це розповів російський політолог Дмитро Орєшкін, передають Патріоти України.

На сьогоднішній день рейтинг довіри Путіну становить 58%, що є істотним зниженням в порівнянні з піком, коли він був на рівні 86-87% на тлі інформаційної кампанії "Кримнаш". Індекс довіри - це оцінка політики, яку проводить Путін. Він повинен бути за визначенням вище, ніж президентський рейтинг, тобто відсоток виборців, які готові проголосувати.

"Істотна спадна динаміка визначається двома факторами. Перший - природний: навесні 2018 року в зв'язку виборами велася потужна пропагандистська і фінансова кампанія. І телевізор розповідав, який чудовий президент, і вкидали бюджетні гроші на підвищення зарплат великій групі бюджетників. Природно, рейтинг зріс. А після виборів намагаються поменше грошей витрачати - починається природний спад популярності. Це завжди і у всіх президентів відбувається", - розповів політолог.

Також Орєшкін згадав і про гроші, назвавши їх специфічною російською рисою. "Одна справа радісно підтримувати президента на тлі переможних повідомлень по телевізору - що ми цих образили, тих "нагнули", що ми найкрутіші та інше. А інша справа, коли ти залазиш в свою кишеню і бачиш, що на тлі зростаючих цін твої доходи серйозно падають. Причому стосується це, звичайно, в основному найбідніших людей в Росії. Вони економлять на їжі. Це не може не створити відчуття того, що в країні щось не так, що Путін робить щось не так. І рейтинг йде вниз", - зазначив він.

На його думку, росіяни не приходять до ідеї розвивати економіку європейським, українським, польським чи прибалтійським шляхом. Швидше вони думають, що треба повернутися до радянських ідеалів. Завдяки масованій пропаганді у них склалося цілком спотворене уявлення, що Радянський Союз був великий, могутній і там все було добре.

"На цьому тлі ростуть не ліберально-демократичні сентименти, як було в 1980-х роках, коли Радянський Союз був у глухому куті, в магазинах нічого не було, і люди хотіли, щоб було, як у Європі: зайшов в магазин - купив. Зараз в магазинах є все, але грошей немає, і люди страшно зляться і хочуть повернення до комуністичних ідеалів - щоб у всіх було однаково", - сказав політолог.

У цьому сенсі повідомлення про те, що рейтинг Путіна падає, захоплення не викликають, бо замість цього зростає рейтинг будь-якої альтернативи, але не західницької. "Ми це бачимо за результатами виборів [в регіонах]: перемагають або ЛДПР, або комуністи, а "Єдина Росія" втрачає підтримку в ще більшому ступені, ніж президент Путін", - пояснив Орєшкін.

Також він констатував, що провал люди мають намір лікувати в рамках радянської системи цінностей. У всякому разі, є наростаюче число виборців. І це, звичайно, небезпечно.

Джерело: Апостроф

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...