Стало відоме ім'я генерала, за чиєю командою "русский мир" на Донбас принесли бурятські танкісти (фото)

Контроль за наркотрафіком, доведення до самогубства, незаконна торгівля боєприпасами - ось далеко не повний "послужний" список генерал-полковника Збройних сил Росії Сергія Суровикіна.

На Росії назвали ім'я генерала, який засилав на Донбас бурятських танкістів. Фото: Фейсбук.

Стало відоме ім'я генерал-полковника Збройних сил Росії, який в 2014 році керував відправкою на Донбас підлеглих йому танкових частин, зокрема сумнозвісних бурятських танкістів. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" розповів керівник передвиборного штабу російського політика Олексія Навального Леонід Волков, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Одне ім'я - Сергій Суровикін. У серпні 1991 року - капітан, командувач батальйоном Таманської дивізії, старший офіцер колони БМП, в зіткненні з якої загинули Усов, Комарь, Кричевський. Амністований, з військової служби не звільнений", - написав Волков.

За його словами, "послужний список" Суровикіна поповнювався і протягом наступних років включає в себе суд за незаконну торгівлю боєприпасами в 1995 році, самогубство заступника у нього в кабінеті у відповідь на знущання з боку Суровикіна, а також безліч менш яскравих і гірше задокументованих епізодів, таких як наркотрафік з Таджикистану і незаконна лісопилка на території військової частини в Чебаркулі.

"У 2014 році генерал-полковник Сергій Суровикін, командувач Східним військовим округом, працює чомусь не у себе в Східному Сибіру, а в Ростовській області, де керує відправкою на Південний Схід України підлеглих йому танкових частин, горезвісних "бурятські танкістів", - розповів Волков.

Британська розвідка оцінила, чи вдалося РФ досягти успіхів біля Часового Яру

четвер, 9 травень 2024, 15:43

озвідка Великої Британії повідомила, що, попри значну кількість атак, Росія у квітні не досягла великих успіхів на сході й зазнала значних втрат. Деталі: За словами відомства, кількість атак на околиці Часового Яру з березня по квітень 2024 року зросла...

"Бавовна" була потужна: З'явилися знімки наслідків удару по нафтобазі в Луганську

четвер, 9 травень 2024, 15:26

Російська служба Радіо Свобода опублікувала супутниковий знімок з наслідками удару по нафтобазі в Луганську 7 травня. Деталі: Повідомляється, що на фото за 8 травня видно сліди пожежі й щонайменше три знищені вогнем ємності для зберігання палива. Видан...