Стало відомо, хто зі світових політиків першим зустрінеться з Дональдом Трампом

Першим іноземним лідером, який зустрінеться з обраним президентом США Дональдом Трампом після його перемоги на виборах, стане ​прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Дональд Трамп. Фото: ВВС.

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим іноземним лідером, який зустрінеться з обраним президентом США Дональдом Трампом після його перемоги на виборах. Про це повідомляє ВВС, передають Патріоти України.

Зустріч в Нью-Йорку пройде на тлі стурбованості з приводу майбутнього напрямку зовнішньої політики найбільшого союзника Токіо. Адже під час кампанії Трамп заявляв, що Японія і Південна Корея потрібні докладати більше зусиль для утримання американських військ на азіатській землі.

Він також засудив велику торговельну угоду президента Обами з Японією та іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону. США і Японія були ключовими союзниками з моменту закінчення Другої світової війни, коли Штати допомогли Японії відновити свою економіку.

Абе зупиниться в Нью-Йорку на своєму шляху до саміту Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Перу. Але подробиці зустрічі в четвер не ясні.

"Там було багато плутанини", – сказав агентству Рейтер японський чиновник. Також залишається неясним, хто ще може бути на зустрічі з Абе.

"Ми хочемо захистити наш союз зі Сполученими Штатами під час перехідного періоду", – прокоментував заплановану зустріч високопоставлений японський чиновник міністерства закордонних справ Тетсуйя Отсуру.

ВВС зазначає, що Трамп після перемоги на виборах дещо пом'якшив свою риторику, але спостерігачі сумніваються, чи збережуться основи повоєнної політики США по відношенню до Азії. Переговори на високому рівні рідко проводяться в такому неформальному контексті і Токіо прагне звести до мінімуму невизначеність під час процесу передачі влади.

Речник Повітряних сил ЗСУ розповів про ситуацію з боєприпасами для Patriot та IRIS-T

вівторок, 7 травень 2024, 20:03

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш розповів про запаси боєприпасів для систем протиповітряної оборони Patriot та IRIS-T, передають Патріоти України. "Звичайно, це не нуль. Ви бачили під час останньої комбінованої атаки – ми збили вел...

Кремль шантажує ядерною зброєю, однак на фронті зараз відбуваються важливіші речі - ГУР Міноборони

вівторок, 7 травень 2024, 19:42

Представник української розвідки Андрій Юсов назвав російські ядерні погрози постійною практикою Кремля і наголосив, що значно цікавіші та важливіші речі відбуваються безпосередньо на фронті, передають Патріоти України. «Те, що мають, тим і брязкають (...