Стало відомо, кого Юрій Луценко призначив своїм першим заступником

"Під його підпорядкуванням буде департамент нагляду за дотриманням законності силовими структурами", - пояснив генпрокурор.

Дмитро Сторожук. Фото:nfront.org.ua

Першим заступником генпрокурора призначений народний депутат від "Народного фронту" Дмитро Сторожук. Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, інформують Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Під його підпорядкуванням буде департамент нагляду за дотриманням законності силовими структурами", - зазначив Луценко.

Також заступниками генпрокурора призначені Євген Єнін та Валентина Теличенко.

"Заступником генпрокурора, до компетенції якого буде входити міжнародне правове співпрацю, буде Євген Єнін. 35 років, три вищі освіти, володіє трьома іноземними мовами. Працював на оперативних посадах в СБУ та СВР. До останнього дня працював радником посольства України в Італії", - додав він.

Луценко також зазначив, що завданням Теличенко буде проведення нових конкурсів в місцеві прокуратури, реформування академії прокуратури за західними стандартами і введення західних стандартів статистики та оновлення українського законодавства.

Говорячи про майбутнє заступників генпрокурора Юрія Севрука, Романа Говди та Олега Заліска, Луценко зазначив, що сподівається на їхнє добровільне звільнення.

"Вони отримали моє настійне прохання", - підкреслив глава ГПУ.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...