Стало відомо, про що розмовлятимуть Волкер та Сурков на новій зустрічі

Як вдалося з'ясувати, белградська зустріч представника Держдепу та "сірого кардинала" Путіна закінчилася без досягнення будь-яких конкретних домовленостей.

Курт Волкер і Владислав Сурков. Ілюстрація:Новинарня

Сьомого жовтня відбулася зустріч спецпредставника Держдепу США по Україні Курта Волкера і помічника Президента РФ Владислава Суркова в Белграді, однак її подробиці - до нинішнього часу - залишалися невідомими. Видання LB.ua з посиланням на джерела в дипломатичних колах повідомляє, що сама зустріч складалася з трьох елементів, зазначають Патріоти України.

Перший - ланч; далі - тет-а-тет, що тривав більше години; нарешті - спілкування разом з членами своїх делегацій.

В ході переговорів, Сурков намагався акцентувати на деталях, в той час як Волкера цікавили дві основні речі. Перше - чи готова Росія в принципі рухатися назустріч врегулюванню на Донбасі, друге - терміни: до або після виборів Президента РФ, запланованих на березень 2018 року.

За словами джерел, Сурков практично дослівно сказав, що "Путін хотів би виглядати миротворцем". Однак, щодо термінів розуміння наразі немає.

Помічник Путіна також повідомив, що РФ підтримує проведення миротворчої місії на Донбасі, але має ряд застережень щодо повноважень її мандата. Так, Росія наполягає на тому, що діяльність миротворців не повинна поширюватися на кордон.

Противага цьому: наявність у місії - в тому чи іншому вигляді - поліцейського компонента, що особливо важливо з точки зору встановлення (вже після виведення військ і озброєння) "перехідного періоду".

За словами джерел видання, белградська зустріч Суркова і Волкера закінчилася без досягнення будь-яких конкретних домовленостей. Передбачається, перед наступною - орієнтовно наміченою на початок листопада (точні дата і місце обговорюються) - російська сторона конкретизує своє бачення щодо пропозицій західних партнерів, зокрема - щодо мандата миротворців.

До цього - 27-го жовтня - відбудеться візит Курта Волкера в Київ.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...