Стало відомо, скільки грошей Росія втратила через війну проти України

Витрати йшли і на окупований Крим.

Ілюстрація: travelask.ru

Росія через конфлікт з Україною втратила понад 50 мільярдів доларів. Про це пише "Новая газета", посилаючись на дослідження директора з проблем міжнародного розвитку Інституту сучасного розвитку та члена експертної групи "Європейський діалог" Сергія Кулика, повідомляють Патріоти України.

"Згортання кооперації з Україною призвело до необхідності вливань десятків мільярдів доларів у цілий ряд секторів і програм, що погіршує й без того сумнівні перспективи економічного зростання в Росії", - написано в матеріалі.

Відзначається, що якби Москва не стала перешкоджати підписанню Києвом Угоди про асоціацію з Європейським союзом, то скорочення товарообігу відбувалося б з невеликою швидкістю.

"Замість цього ми побачили драматичний розрив, у результаті якого російський експорт в Україну скоротився втричі порівняно з 2013 роком (із $24 млрд до $ 8 млрд). Тільки імпортозаміщення по лінії ОПК, втрата замовлень на українських цивільних підприємствах і ризики для банківського сектора обійшлися Росії в $50 млрд - це в 5 разів більше, ніж очікувався збиток від асоціації України з Європою", - йдеться в повідомленні.

Також звертається увага на залежність анексованого Криму від бюджетних вливань Росії - на облаштування життя в регіоні з 2014 року з федерального бюджету було витрачено від 300 до 470 млрд рублів. У 2018 році доходи Криму на 77% забезпечуються фінансовими ресурсами з Москви. Кулик зазначив, що Крим після анексії став регіоном із найслабшими стандартами життя в Росії.

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...