"Стали на бік гонителів": Глава РПЦ звинуватив Вселенський патріархат в агресії

На єпархіальних зборах Москви Кирило також поскаржився на ігнорування Вселенським патріархатом урочистостей з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, які проходили в Москві в липні.
Патріарх Кирило. Фото: ВВС.

Патріарх Московський Кирило (Гундяєв) звинуватив Вселенський патріархат в агресії в зв'язку з наданням автокефалії Православній церкві України, передають Патріоти України.

На єпархіальних зборах Москви Кирило поскаржився на ігнорування Вселенським патріархатом урочистостей з нагоди 1030-річчя Хрещення Русі, які проходили в Москві в липні. "У той час, як представники помісних православних церков прибули до Москви і до Києва для того, щоб молитися і святкувати разом з нами, посланці Константинополя були зайняті іншим. Вони спілкувалися зі світськими діячами і з людьми, далекими від православної церкви", - цитує предстоятеля РПЦ прес-служба російської церкви.

"На жаль, на цьому антиканонічна агресія Константинополя не зупинилася. 11 жовтня Константинопольська патріархія повідомила про рішення, прийняті її синодом: надати автокефалію українській церкві, яка насправді про це не просила; відновити в священному сані керівників українського розколу, скасувати всі накладені на них канонічні заборони і без розбору прийняти всіх їх і їх послідовників у церковне спілкування; скасувати дію підписаної 332 роки тому соборної грамоти про перехід Київської митрополії до складу Московського патріархату; відкрити в Києві свої ставропігії", - обурився Кирило.

Він також звинуватив Вселенський патріархат у підтримці гонінь на УПЦ МП. "Фактично синод Константинополя і його патріарх стали на бік гонителів. Кажу про це з великим болем, адже мова про церковну владу Помісної церкви, яка була нам матір'ю", - заявив Кирило.

На Росії посадили на 10 років бурята, який "планував вступити в легіон Свобода Росії" (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 5:58

Astra зазначає, що 26-річного чоловіка затримали в Кемерівський області, коли той "їхав у бік українського кордону". Другий Східний окружний військовий суд в Росії засудив 26-річного жителя Бурятії до 10 років колонії та штрафу 500 тисяч рублів. Чолові...

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...