Стратегії немає, Україна запізнилася: Чубаров зробив несподівану заяву щодо Криму

Голова Меджлісу наголосив, що не можна відокремлювати проблему окупованих Росією Донбасу і АРК.

Рефат Чубаров. Фото:ukr.media

Україна запізнилася зі створенням єдиної стратегії деокупації Автономної Республіки Крим. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Узгодженої стратегії в Україні, на жаль, немає. Є розуміння, в якому напрямку треба просуватися", - сказав Чубаров.

За його словами, можна наводити багато причин і факторів, адже відразу після окупації Криму почалися трагічні події на сході України, "почалася відверта війна вже на материковій Україні, війна Росії проти України".

"Але тепер, дійсно, вже три роки минуло й України не тільки вистояла, Україна зміцнюється. І тут вже можна говорити, що ми вже запізнилися зі стратегією, ми багато говоримо", - підкреслив Чубаров.

Він також зазначив, що з 2015 року треба було виходити на рішення цієї глобальної кризи разом з партнерами України, які пов'язували події на сході України з Кримом.

"На жаль, нам нав'язали інший напрямок, і Україна пішла цим напрямом", - підкреслив Чубаров. Голова Меджлісу зазначив, що не можна відокремлювати проблему Донбасу і Криму.

"Зараз повинні якомога швидше виходити на єдину формулу відновлення територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах, включаючи АРК і місто Севастополь", - підкреслив Чубаров.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...