"Стратегія НАТО й США зі стримування РФ в Україні провалилася": Новий радник Трампа закликає заподіяти значної шкоди агресору

Генерал Макмастер прямо заявив, використовуючи приклади України та Криму, що філософія стримування Росії, яку сповідали США та НАТО, зазнала провалу.

Герберт Макмастер. Фото: 112.ua.

Генерал Герберт Макмастер, який напередодні був призначений на посаду нового радника з національної безпеки президента США Дональда Трампа, вважає, що "філософія стримування" Росії, яку сповідали США та НАТО, зазнала поразки на прикладі України. Про це йдеться у статті про нового директора Ради нацбезпеки США, опублікованій на сайті "Європейської правди", передають Патріоти України.

Повідомляється, що у травні 2016 року, виступаючи у впливовому американському центрі CSIS, Макмастер зазначив, що Росія посилилась у час, коли США здійснювали стратегічне згортання військової присутності у низці регіонів. Макмастер прямо заявив, використовуючи приклади України та Криму, що філософія стримування Росії, яку сповідали США та НАТО, зазнала провалу.

"Зараз ми усвідомили загрозу з боку Росії, яка до останнього часу вела обмежені війни з чітко визначеною метою: анексувала Крим, вдерлась в Україну (і все це з нульовими для себе втратами), консолідувала набуті території й при цьому нашу реакцію на це подає як агресивну", - заявляв Макмастер.

За його словами, сам підхід до військового стримування має спиратись на ідею заподіяння значної шкоди агресору не лише на етапі контрудару, а просто в ході оборони передових, щоб супротивник усвідомив, що він не зможе досягнути своєї мети за прийнятних для нього втрат. "Саме так, а не шляхом умовного балансу сил та загрози удару у відповідь вже після акту агресії. Останній досвід показав нам, що останній підхід є неадекватним", - заявляв він.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп оголосив про призначення генерал-лейтенанта Герберта Макмастера радником з питань національної безпеки замість Майкла Флінна, який нещодавно подав у відставку.

Все відчутніше: Удари України по російських НПЗ роблять те, чого не зробили санкції Заходу, - Foreign Affairs

середа, 8 травень 2024, 15:59

Сили України від жовтня 2023 року завдали щонайменше 20 ударів по нафтопереробних заводах на території Росії. Українські посадовці з питань безпеки наголошують – метою цих атак є припинення постачання палива російським військовим і скорочення експортни...

Російська ДРГ намагалася проникнути на Харківщину: У ОСУВ "Хортиця" розкрили подробиці

середа, 8 травень 2024, 15:47

Диверсійно-розвідувальна група ворога чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України біля села Пильна Харківської області. Втім, українські захисники вчасно виявили диверсантів, заявив речник оперативно-стратегічного угруповання ...