"Стратегія перемоги": "Самопоміч" і "Демальянс" домовилися про підтримку єдиного кандидата в президенти

Василь Гацько та Андрій Садовий підтвердили журналістам цю інформацію.
Андрій Садовий та Василь Гацько. Ілюстрація: 24 канал.

Політичні партії "Самопоміч" та "Демократичний альянс" ухвалили угоду про союз між партіями, що передбачає підтримку єдиного кандидата від "проукраїнських демократичних неолігархічних сил" на президентських виборах 2019. Відповідний текст Угоди про політичний союз "Стратегія перемоги". є у розпорядженні ЗМІ, передають Патріоти України.

Зазначимо, угода складається з 9 пунктів, 7 з яких були узгоджені ще в жовтні 2018 року. Згідно з документом, "Самопоміч" і "Демальянс" "разом і окремо будуть здійснювати всі можливі дії для реалізації стратегії підтримки Андрія Садового як єдиного кандидата у президенти від проукраїнських неолігархічних демократичних сил (включаючи партії "Самопоміч", "Демальянс", "Громадянську позицію", політичну ініціативу Святослава Вакарчука, у разі його балотування на посаду президента) в строк не пізніше 28 лютого 2019 та у порядку, визначеному у п. 5".

Також повідомляється, що "сторони зобов'язуються підтримувати єдиного кандидата, виходячи з високого рейтингу підтримки, який буде визначений шляхом репрезентативного соціологічного опитування виборців з числа кандидатів від зазначених в п.4 політичних сил, якщо інший спосіб визначення єдиного кандидата, який матиме найкращі шанси виходу в другий тур президентських виборів, не буде погоджено цими політсилами до 28 лютого 2019 року".

"Соціологічне дослідження буде здійснюватися спільно (за єдиною методологією та за погодженням єдиних результатів) Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, КМІС, соціологічним агентством "Фама" та Соціологічною групою "Рейтинг", - йдеться в документі.

Джерело: РБК-Україна

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...