"Стратегія PiS чи план Кремля?": Туск розкритикував Польщу через загострення відносин з Україною

На думку єврочиновника складається враження, що польська влада у прийнятті окремих рішень керується з Москви.

Дональд Туск. Фото:РБК

Президент Європейської Ради Дональд Туск розкритикував Польщу за ряд розбіжностей з ЄС. Він вважає, що деякі спірні рішення керівництва країни можуть бути пов'язані з "кремлівським планом". Про це він написав на особистій сторінці в Twitter, повідомляють Патріоти України.

"Увага! Гостра суперечка з Україною, ізоляція в Європейському Союзі, відхід від верховенства права та незалежності судів, атака на неурядовий сектор і вільні ЗМІ - стратегія PiS (польська партія "Право і справедливість" - ред.) чи план Кремля? Занадто схоже, щоб спати спокійно", - написав Туск.

Слід відзначити, що раніше Брюссель неодноразово критикував польську владу через суперечливу судову реформу, вирубки лісів в Біловезькій пущі і відмову приймати мігрантів.

Правляча консервативна політична партія Польщі PiS має напружені відносини з Туском. Польща - єдина країна, яка голосувала проти його переобрання на пост президента ЄС в березні цього року.

Як відомо, відносини України і Польщі загострилися після того, як Польща почала процедуру введення заборони на в'їзд щодо українських чиновників, які блокують ексгумацію польських жертв в Україні.

Щоб врегулювати напружені відносини, президент України Петро Порошенко вирішив провести засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі.

У суботу, 18 листопада, Польща офіційно підтвердила початок дії "чорного списку" українців.

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...

На Кавказі та на Уралі: Українська розвідка повідомила про знищення двох тепловозів у Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 5:00

З огляду на те, що до 90% логістики окупантів зав'язано на залізницю, "тепловозний терор" болісно відбивається на постачаннях військ, що воюють проти України. У російських містах Оренбург і Владикавказ у неділю і п’ятницю було знищено два тепловози, по...