Стисло і зрозуміло: Світло в Криму з'явиться, якщо це буде територія України, - Чубаров

Росія при цьому повинна офіційно визнати півострів українською територією.

Рефат Чубаров. Фото:ru.krymr.com

Глава меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що, на думку кримських татар, постачати електроенергію на окупований півострів можна лише у випадку, якщо РФ визнає Крим територією України. Про це глава Меджлісу кримсько-татарського народу повідомив сьогодні на брифінгу, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"Нашу позицію ви знаєте - якщо Верховна Рада не зможе заборонити постачання електроенергії (до Криму, - ред.), нехай тоді в Україні знайдеться хоч один держслужбовець, який буде підписувати документ, де буде написано "Кримський федеральний округ". Я думаю, що це подібно до політичної смерті", - сказав Чубаров.

За його словами, в Україні не повинно бути чиновників, які допускають можливість електропостачання окупованого півострова з материкової території. "Не буде в Україні жодного чиновника, який підпише документи на постачання електроенергії хоча б у таких мінімальних кількостях, як 220 МВт", - сказав він.

"Якщо Росія піде на те, що в цьому документі (договорі про постачання, - ред.) буде написано Автономна республіка Крим, Україна ... Таким чином окупанти самі залишать півострів без електроенергії з материка", - додав Чубаров.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...