Суд повернув громаді 15 тисяч га "мисливських угідь" під Києвом, що були у власності Артема Пшонки

Пшонка-молодший на дорогоцінних гектарах Фастівщини вже встиг вирубати ліс і розпочати будівництво.

Артем Пшонка. Фото: Антикор.

Господарський суд Києва скасував передачу в користування синові екс-генпрокурора Віктора Пшонки Артема мисливських угідь площею 15 тисяч га в Київській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури, повідомляють Патріоти України.

Відзначається, що суд задовольнив позов про визнання незаконним та скасував рішення Київської обласної ради про надання в користування мисливських угідь площею 15 300 га на території Фастівського району організації, яку пов'язують з сином колишнього генерального прокурора.

Крім цього, суд визнав недійсним договір про умови ведення мисливського господарства і зобов'язав відповідача повернути зазначені мисливські угіддя.

Нагадаємо, що в 2011 році Київська обласна рада надала ТОВ "Укрмістобудпроект", яке пов'язують з Артемом Пшонкою, угіддя для ведення мисливського господарства терміном на 25 років.

Організація порушила умови договору і, не маючи дозволу постійного землекористувача ДП "Фастівське лісове господарство", розпочало будівництво будівлі, лазні з басейном і котельні, в результаті чого пошкоджено лісові насадження.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...