Суд відмовився стягнути до держбюджету 100 млн гривень застави за Насірова

НАБУ і САП мотивували своє клопотання тим, що Насіров не виконав вимоги, покладені на нього судом при визначенні міри запобіжного заходу, не здавши британський паспорт.

Роман Насіров. Фото: 24tv.ua.

Солом'янський райсуд Києва відмовився стягнути 100 мільйонів гривень в дохід держави з тимчасово відстороненого голови ДФС Романа Насірова. Таке рішення у четвер ухвалила суддя Світлана Кушнір, пишуть Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Суд ухвалив у задоволенні прокурора відмовити. Ухвала оскарженню не підлягає", - сказала суддя.

"Ми продовжуємо працювати зі слідством, ми хочемо, щоб справа розглядалася по суті і поставити в цьому крапку. Найголовніше зараз - це закінчення досудового слідства. Я зі свого боку буду працювати зі слідством, не збираюся переховуватися", - прокоментував рішення суду Насіров.

Між тим прокурор Роман Симків зазначив, що рішення не буде оскаржуватися.

"Ми, звичайно, будемо його виконувати. Можливо ми повернемося до теми паспорта дещо згодом. Наразі це все, що я можу сказати", - сказав Симків.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...