Суд відпустив під заставу слідчого, що вимагав у жертви шахрайства хабаря (фото, відео)

Слідчий Печерського райуправління поліції хотів заробити 10 тисяч євро, а може отримати 10 років тюрми.

Слідчий, який вимагав у жертви шахрайства 10 тисяч євро, вийшов на волю під заставу. Скріншот.

У Києві зловили на хабарі слідчого Печерського райуправління поліції. Він вимагав гроші у нотаріуса, яка насправді була потерпілою від дій аферистів. Посередника слідчого-хабарника з 8,5 тисячами євро затримали минулої п'ятниці працівники Генпрокуратури та СБУ, на одній із заправок Києва. Гроші – то хабар для слідчого Печерського управління поліції, повідомляють Патріоти України з посиланням на Надзвичайні новини.

«Гроші вимагали у колишнього нотаріуса, сфальшувавши результати почеркознавчої експертизи, що нібито вона підробила певні офіційні документи і у зв'язку з цим буде притягнута до кримінальної відповідальності», - розповів керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк.

У прокуратурі кажуть: слідчий розслідував справу про шахрайство, в рамках якої замовив почеркознавчу експертизу підпису нотаріуса. І побачив, що може заробити.

«На бланках цієї потерпілої наносились недостовірні відомості, після цього вчинялися інші правочини. І це очевидно стало відомо слідчому, і він вирішив в такий спосіб змусити нотаріуса, розуміючи, що не вона це робила, і не вона вносила ці відомості, заплатити гроші», - розповів Володимир Гуцуляк.

Зараз слідчі прокуратури з'ясовують: хто ще з працівників Печерського райуправління брав участь у злочинній схемі. Сам слідчий – 26-тирічний Андрій Діхтієвський – щойно побачив групу затримання, раптово занедужав.

Слідчі Генеральної прокуратури вимагали його арешту, а втім суд дозволив йому вийти на волю під 200 тисяч гривень застави. Де ж зараз підозрюваний правоохоронець?

Якими справами займався затриманий старший слідчий, «Надзвичайні новини» намагалися з'ясувати у Печерському райвідділі поліції. Втім керівник слідчого відділу готовий зустрічатися з журналістами лише дві години на тиждень – у середу, у свій прийомний день.

«Коли приходити? – З 11 до 13 щосереди. У нього прийомний день. – Так ми не на прийом, ми хочемо як журналісти поспілкуватись. – Зрозумів вас. Він так сказав».

Настільки абсурдну відмовку від керівників поліції журналісти проекту чують, напевно, вперше. Втім, більше ніж керівники, про слідчого говорить його електронна декларація.

За рік він заробив всього 84 тисячі гривень, це по 7 тисяч на місяць. Молодий слідчий родом із Житомирщини, в Києві власного житла не має. Дружина – у декреті, але при цьому вона якось примудрилася купити 10-тирічну «Suzuki Grand Vitara». Ціна такого автомобіля на ринку – приблизно 270 тисяч гривень. Та якщо вірити декларації, пані Ольга знає місця, де їх продають учетверо дешевше – всього за 50 тисяч. Але схоже, неймовірному везінню прийшов кінець, бо за хабар в особливо великих розмірах її чоловікові тепер загрожує до 10 років в'язниці.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...