Суд вирішив взяти Корбана під варту

Захист Корбана вже подав апеляційну скаргу.

Геннадій Корбан у залі суду. Фото:obozrevatel.com

Суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про взяття голови партії "УКРОП" Геннадія Корбана під варту впродовж 60 діб. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

До присутніх у судовій залі звернувся Корбан і закликав зберігати спокій, не порушувати порядок. Він висловив упевненість в тому, що апеляційна інстанція скасує цю ухвалу, оскільки в нього дуже сильна правова позиція.

"Я б не хотів, щоб через мене хтось постраждав. Давайте добиватись всього легальним шляхом. У нас є два дні (до 31 грудня – ред), впродовж яких адвокати подадуть апеляційну скаргу, вже її подали. У нас хороша правова позиція. Я вас усіх прошу прийти на апеляційний розгляд", - закликав Корбан.

Після цього його вивели із судової зали через бокові двері, куди зазвичай виходить суд, але вільних слухачів, журналістів і народних депутатів із судової зали поки не випускають.

"Відповідну ухвалу під вигуки «Ганьба!» зачитав суддя Микола Чаус. В ухвалі суду були, зокрема вказані прізвища адвокатів, від яких Геннадій Корбан відмовився. Адвокати заявляють, що текст ухвали був написаний заздалегідь", - повідомила у свою чергу керівник прес-служби партії УКРОП Кравчук.

"Це було показове судилище. Сьогодні є дві України: одна, яка бореться, хоче перемін, реформ, чесного життя, і друга, яку ми успадкували з минулого, яка живе по-старому, вершить нелегітимне правосуддя і здійснює корупційні дії. Але завдяки такому громадянському суспільству ми переможемо", – процитувала вона слова Корбана.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...