Суддя з Києва отримала у подарунок елітну квартиру за $1 мільйон (фото, відео)

У ВККС відповіли, що Світлана Шелест обґрунтувала законне походження нерухомості, але як саме, - не уточнили.

Де судді беруть таких друзів, що дарують їм подарунки на мільйони доларів? Фото: Zaxid.net.

У січні 2015-го суддя Київського адміністративного апеляційного суду Світлана Шелест стала власницею трикімнатної квартири в центрі столиці. Елітну нерухомість в «Липській вежі», ринкова вартість якої - від 20-ти до 50-ти мільйонів гривень, згідно з витягом з реєстру нерухомості, їй подарували. Про це йдеться в сюжеті Марини Ансіфорової для програми «Наші гроші. Досудилися», передають Патріоти України.

Клубний будинок класу де-люкс «Липська вежа», в якому отримала мільйонний подарунок суддя Шелест, розташований в урядовому кварталі, на вул. Інститутська, 18а, в кількох хвилинах від Верховної Ради, Кабміну та НБУ. Разом з квартирою площею 148 кв м судді подарували паркомісце на 13 м2, вочевидь, для Лексуса, на якому Шелест їздить.

У декларації за 2015-й рік Світлана Шелест зазначила 2 мільйони 800 тисяч гривень «подарунків, призів, виграшів» при 236 тис. грн річної зарплати.

За словами старшого аналітика Transperancy International Дмитра Якимчука, цифра з графи «подарунки» може бути відображенням вартості квартири, вказаної в договорі дарування, яка часто не збігається з ринковою вартістю.

На корупційні ризики в майновому стані судді Шелест звернуло увагу Національне антикорупційне бюро під час підготовки аналітичних довідок щодо суддів, які проходили переатестацію Вищою кваліфкомісією.

Попри це, у травні цього року Світлана Шелест пройшла кваліфікаційне оцінювання у ВККС, закріпивши за собою право на посаду. Суддя надала ВККС письмові пояснення з питань, зазначених у довідці НАБУ, однак на співбесіді їх не обговорювали. Натомість суддю запитали, чи не відчувала вона приниження, коли письмово обґрунтовувала походження свого майна.

На запит журналістів «Наші гроші. Досудилися» у ВККС відповіли, що Світлана Шелест обґрунтувала законне походження нерухомості, але як саме, - не уточнили.

Сама суддя Шелест відмовилася коментувати журналістам, хто і за що дарує їй апартаменти, зазначивши в коридорі суду, що вона працює.

Очільник МЗС Литви Ландсбергіс прокоментував погрози Путіна застосувати ядерну зброю

субота, 11 травень 2024, 14:29

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що, на його думку, ядерний шантаж Путіна - це блеф. Про це повідомляє LRT, передають Патріоти України. "Він нічого від цього не виграє, але може втратити все. Деякі країни на його боці, або ...

Мета армії РФ - не Харків: Військовий аналітик пояснив справжній задум ворога

субота, 11 травень 2024, 12:28

Російські окупаційні війська не мають на меті захопити Харків, водночас намагаються максимально понівечити місто обстрілами та зробити його непридатним для проживання. Спробами наступати на півночі Харківщини росіяни хочуть відвернути Сили оборони Укра...