"Свято место пусто не бывает": У Порошенка велика кадрова полиця, аби замінити Саакашвілі, - політтехнолог

"Одеського адміністративного чуда" не сталося.

Міхеїл Саакашвілі. Фото: РИА Новости Украина.

Президент України Петро Порошенко знайде, ким замінити Міхаїла Саакашвілі на посаді голови Одеської облдержадміністрації. Таку думку в коментарі власному кореспонденту UAINFO висловив політтехнолог Олег Постернак, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, сьогодні на брифінгу Саакашвілі заявив, що подав у відставку.

«Відставка могла бути раніше. Вона не є подивом для українського істеблішменту. Саакашвілі за весь час своєї інтенсивної піар-діяльності нажив багато ворогів в українському політикумі. Згадаймо конфлікт з Арсенієм Яценюком та Арсеном Аваковим, чи непорозуміння, які виникли у нього з Адміністрацією Президента, відсутність реформ в Одеській області... На жаль, результату його роботи ми не бачимо. Мова про косметичний ремонт стратегічної траси «Одеса - Рені», колапс в адміністративному апараті Одеської обладміністрації, призначення людей без освіти і певного досвіду на посади, пов'язані з фундаментальними та грошовими напрямками. Так, укотре доказуємо: зміни в одній окремій області не можливі без системної роботи по всій країні. Мова про «одеське адміністративне чудо» - фантом», - вважає О.Постернак.

Про повернення Саакашвілі до Грузії після поразки його партії на виборах, на думку експерта, навряд чи можна говорити.

«Напевно, Саакашвілі не буде повертатися в Грузію, бо для цього не має можливостей. Хіба що вдатися до активної опозиційної діяльності. Чи буде він конструювати нову політичну силу в Україні? Можливо, це буде уже заявлена та презентована Давидом Сакварелідзе та Віктором Чумаком політична сила. Імовірніше, що просуванням та «розкруткою» певних політичних проектів у всеукраїнському форматі він і займеться, але за останні місяці Саакашвілі значно втратив рейтинг та підтримку», - зауважив політтехнолог.

Він назвав кілька прізвищ, які згодом можемо почути серед обговорюваних кандидатур на посаду очільника Одеської облдержадміністрації.

«Хочу пов'язати цей процес зі змінами Житомирського, Миколаївського та Київського губернаторів. Тож відповідь така: мова йде про новий адміністративний стиль нового голови Адміністрації Президента Ігоря Райніна. Порошенко укомплектовує своїми людьми більшість важливих адміністративних посад у регіонах. І це і підготовка до майбутньої президентської кампанії. Це зміна апарату для полегшення адміністрування і проведення реформ», - пояснив О.Постернак.

Кандидатурами на заміщення Саакашвілі можуть бути народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко, нинішній керівник Одеської обласної ради Анатолій Урбанський, діяльність якого, відзначив О.Постернак, позитивно сприймається в області. Також він вважає можливим розгляд кандидатури колишнього мера Одеси Едуарда Гурвіца, «який зараз розгорнув активну діяльність у соціальних мережах».

«Кадрова полиця у президента велика, а стати Одеським губернатором після Саакашвілі буде навіть престижно», - підкреслив політтехнолог.

"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...