"Свободу можна окупувати, але не можна забрати" - Грібаускайте про анексований Крим

Президент Литви завжди відзначається підтримкою України та її суверенітету.

Даля Грібаускайте. Фото:http://nv.ua/

Президент Литви Даля Грібаускайте висловилась з приводу третьої річниці анексії Криму Росією. Про це вона написала у своєму Twitter, передають Патріоти України.

"Свободу можна окупувати, але не можна забрати. Крим - це Україна", - написала вона.

Як відомо, 18 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав із самопроголошеними представниками "влади" Криму "договір" про вступ Криму та Севастополя у склад РФ.

Окупанти тоді заявили, що вважають, що їхній "договір" не входить у протиріччя "з загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права", зокрема, Статутом Організації Об'єднаних Націй та Гельсінським заключним актом Наради з безпеки і співробітництва у Європі.

Базою для "договору" назвали результати "вільного і добровільного" загальнокримського "референдуму" 16 березня у присутності озброєних військовослужбовців РФ без розпізнавальних знаків.

27 березня 2014 року була прийнята резолюція Генеральної Асамблеї ООН "Територіальна цілісність України", в якій, зокрема, підкреслюється, що референдум у Криму і Севастополі не має законної сили.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...