Сильний хід Києва: Послом Польщі в Україні призначено цінного дипломата

Бартош Ціхоцький є послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України.

Бартош Ціхоцький. Фото: volyn24.com.

8 березня міністр закордонних справ Яцек Чапутович від імені президента вручив призначення новому послу Польщі в Україні Бартошу Ціхоцькому. Про це МЗС Польщі повідомило на своїй сторінці у Twitter, передають Патріоти України.

Ціхоцький є послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України. Водночас Ціхоцький є противником поступок Києву у історичній суперечці. Історик за освітою, він працював аналітиком у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки.

У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику. При цьому у польському МЗС розраховують, що Київ оцінить кандидатуру нового посла як жест поваги з боку Польщі, адже він наразі займає високу посаду у МЗС.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...