Симптоматично: "Друг Кремля" Штайнмаєр назвав Німеччину кращим другом України

Глава МЗС НІмеччини, який раніше виступав за поетапне скасування санкцій проти Росії, заявив, що російська влада продовжує "підживлювати" збройний конфлікт на сході України.

Франк-Вальтер Штайнмаєр. Фото:Deutsche Welle

Німеччина для протидії нападу Росії на Україну зробила більше, ніж інші європейські країни. Таку заяву на сесії ПАРЄ в Страсбурзі зробив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

Як відомо, раніше Штайнмаєр виступав за поетапне скасування санкцій проти Росії. "Мені не дуже зрозуміло, чи є в Європі держави або уряди, які більш рішуче діяли після нападу Росії на Україну, для того, щоб запобігти розпалюванню пожежі з цього вогнища дестабілізації", – сказав міністр, відповівши на приховану критику щодо недостатньої допомоги Берліна.

За його словами, Берлін у будь-якому випадку зіткнувся б з такими зауваженнями: "Якщо ви щось робите, ви точно потрапите під критику. Але коли відбувається щось таке, як в Україні – краще щось робити, ніж просто зачитувати з листка стандартні заяви. Ми маємо щось робити, і ми намагаємося", – сказав Штайнмаєр.

Глава МЗС НІмеччини також заявив, що російська влада продовжує "підживлювати" збройний конфлікт на сході України. "Хто з вас міг уявити собі, що на початку XXI століття європейська країна втратить частину своєї території всупереч міжнародному праву, що ця частина буде результатом анексії з боку іншої держави? Що питання війни та миру в українському конфлікті постане на порядку денному нашого континенту Європи? Хто міг уявити собі це?", – сказав міністр.

Є велика загроза: Просування російських військ на захід від Авдіївки прискорилося, - британська розвідка

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:15

Просування російських військ на захід від Авдіївки у Донецькій області за останній тиждень прискорилося. Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, сухопутні війська Росії створили ...

Росія анонсувала удари по двох лікарнях Києва: людей терміново евакуюють

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:04

Місто терміново розпочинає евакуацію двох лікарень, одна з яких дитяча, розташованих на вулиці Богатирській. Про це повідомляє КМВА . "Оскільки в інтернет-медіа масово поширюється відео, де фактично анонсований удар ворога по цих медичних закладах. ...