Символічно: Молдова обрала українське місто, де відкрила перше Почесне консульство (фото)

До цього сусідня держава мала посольство у Києві і консульство в Одесі.

Відкриття Почесного консульства Молдови у Вінниці. Фото:http://vn.depo.ua/

У Вінниці 28 квітня урочисто відкрили перше в Україні Почесне консульство Республіки Молдова. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Depo.Вінниця.

Ініціатива відкрити консульство у Вінниці належить молдовському уряду. Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан переконаний, що дипломатична установа сприятиме розвитку співпраці між двома країнами.

"Відкриття першого Почесного консульства Республіки Молдова в Україні підтверджує зусилля молдовського уряду для подальшого зміцнення та розвитку традиційних добросусідських відносин з Україною. Ця подія відбувається в ювілейні дні, коли Молдова і Україна відзначають 25-річчя встановлення дипломатичних відносин. Щиро хочу подякувати українській владі, МЗС, адміністрації регіону та мерії міста за роботу для започаткування консульства", - наголосив під час відкриття Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан.

Як розповів Почесний Консул Михайло Куницький, консульство надаватиме допомогу громадянам Молдови на території Вінниччини.

"Вінниччину обрали тому, що тут 202 кілометри спільного кордону, хороша співпраця між двома регіонами. В той же час маса проблем, які потрібно вирішувати: перетин кордонну, інфраструктурні питання"- наголосив Куницький.

Голова облдержадміністрації наголосив, що у Вінниці віднині офіційно є повноцінний дипломатичний корпус, адже тут працює тепер і Генеральне Консульство Республіки Польща та Почесне консульство Республіки Молдова.

"Це нове та якісне сприйняття нашого регіону, як регіонального лідера. З давніх-давен два дружніх народи, дві країни були з'єднання річкою Дністер. Сьогодні ми частину кордону перенесли у Вінницю і це - історичне значення для співпраці наших країн, нові можливості. Найближчим часом завдяки ентузіазму посла і підтримці міністерства закордонних справ ми наблизилися до того, щоб запустити пропуск легкових автомобілів через пункт пропуску Бронниця. На минулому тижні завдячуючи діям Уряду ми отримали перших 59 млн.грн за перевиконання митних платежів і ми ці кошти будемо спрямовувавти на ремонт дороги, яка йде в сторону кордону з Молдовою", - сказав голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

Наступними містами, де буде відкрито консульські установи Молдови в Україні, стануть Львів та Бориспіль.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...