Сирійська опозиція вимагає ввести санкції проти Росії

Російська авіація цілеспрямовано вбиває мирних сирійських громадян в Алеппо.

Бомбардування Алеппо. Фото: telegraph.co.uk.

Член Високого переговорного комітету Бассма Кодмані заявила, що представництво сирійської опозиції вимагає від Європейського Союзу запровадити санкції щодо РФ за її воєнні злочини в Сирії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"ЄС повинен негайно ввести цільові санкції проти російських урядовців та компаній, які прямо втягнені в неконтрольовані атаки проти мирного населення, цивільної інфраструктури і медичних закладів, а також тих, хто фінансово підтримує режим Асада", - сказала Кодмані .

Вона також додала, що РФ в Сирії використовує високотехнологічну зброю, включаючи протибункерні авіабомби, якими б’є по мирному населенню в Східному Алеппо.

"Якщо не зважати на наслідки її ролі в неконтрольованому вбивстві мирних жителів, бомбардуванні гуманітарних цілей і ударах по медичних закладах в Алеппо та по всій Сирії, Росія продовжуватиме свою нелегальну кампанію і покриватиме вбивства, здійснювані режимом", - відзначила опозиціонер.

На думку представника HNC, санкції повинні йти в ряд з активними діями щодо припинення неконтрольованих вбивств мирних сирійців, а саме створенням національної зони, захищеної від дій авіації.

"Це не лише врятує життя, а й дасть початок значимому політичному процесу", - наголосила Бассма Кодмані.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...