Систематично зловживає своєю посадою: Відставка Гонтарєвої вже не за горами, президенту доведеться приймати рішення

Питання про звільнення голови НБУ піднімають не лише народні депутати, а також Асоціація банків і Асоціація вкладників.

Валерія гонтарєва. Фото:Facenews

Президент не зможе встояти перед тиском більшості фракцій, комітету, вкладників банків і максимум через місяць звільнить одіозну главу Національного банку Валерію Гонтарєву. Про це заявив народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко під час ефіру в "Вечірньому праймі на телеканалі 112 Україна, зазначають Патріоти України.

"Питання про звільнення голови НБУ піднімають не тільки народні депутати. Про це заявляють Асоціація банків і Асоціація вкладників. Вони навіть систематизували свої претензії щодо діяльності Гонтарєвої в окрему брошуру.

І вже давно сигналізують про те, що керівниця головної фінансової установи країни не працює на Україну , не працює на розвиток економіки, а систематично зловживає своєю посадою", - підкреслив політик.

За словами нардепа Івченка, вже відома інформація про допомогу Гонтарєвої в купівлі банків для Арбузова, Януковича та інших наближених до тодішньої влади.

"Сьогодні, вже як голова Нацбанку, вона допомагає виводити в офшори кошти, які спочатку були арештовані, а потім рішенням суду арешт з них несподівано був знятий. Що буде далі? Суд. І я вважаю вірним те, що було звернення до міжнародних інституцій, які допоможуть розслідувати фінансові зловживання певних посадових осіб НБУ.

Вони дадуть інформацію, як виводилися кошти, за якими документами, на які рахунки. Це не робота депутатів, а спеціальних органів", - зазначив Вадим Івченко.

Крім цього народний депутат нагадав, що "Батьківщина" підписувала першу постанову про звільнення Валерії Гонтарєвої і фракція підтримає також і другу постанову з вимогою відставки глави НБУ.

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...