"Ситуація розвивається стрімко. Сторони висунули війська, ситуація непередбачувана", - ОБСЄ про бої на Світлодарській дузі

Тільки між 14:00 і 16:00 29 червня спостерігачі зафіксували 160 вибухів.

Замісник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг. Фото: novayagazeta.ruНа луганському напрямку сторони конфлікту на Донбасі напередодні висунули вперед сили і техніку. Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в Києві, повідомляють Патріоти України.

Представники моніторингової місії ОБСЄ зафіксували загострення бойових дій поблизу Світлодарська та Дебальцевого на Донеччині 29 червня, в середу, - бойовики поблизу населеного пункту Луганське неподалік Дебальцевого пішли у наступ з бронетехнікою. "До нас надходять тривожні повідомлення щодо спалаху насильства в області Світлодарська та Дебальцевого просто посеред дня. Було зафіксовано 160 вибухів лише за дві години. Світлодарськ залишився без світла", - сказав на брифінгу Олександр Хуг.

Ворог підійшов впритул до позицій українських військових, відтак зав'язався ближній бій. Військові 54-ї, 25-ї бригад і добровольці Правого сектору почали відтісняти ворога. Зрештою бойовиків вдалося посунути у глиб на півтора кілометри. Українським бійцям вдалося взяти один з опорних пунктів бойовиків, де було знищено цілий взвод. Але згодом був даний наказ залишити територію.

"Ми звикли до того, що обстріли зазвичай мали місце вночі, але 29 червня ситуація була інша. Спостерігачі фіксували вибухи вдень, між 14:00 і 16:00 вони чули 160 вибухів", - розповів він.

Також, за словами Хуга, в середу вранці фотокамери в Широкино зафіксували 19 вибухів, після яких відразу були 20 пострілів з РСЗВ, вони походили з місця, яке знаходиться за 2 км на північний схід від цього населеного пункту. Він розповів, що за даними СЦКК, сили АТО зазнали втрат - за станом на вечір середи 13 поранених і 2 убитих.

У зв'язку з цим заступник голови місії ОБСЄ закликав сторони конфлікту відвести сили, що "зменшить ймовірність боїв". "Ситуація розвивається стрімко, я не можу поки робити якісь висновки", - зазначив Хуг.

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...

Очільник МЗС Кемерон оцінив ймовірність відновлення дипломатичних відносин Британії з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 13:31

Міністр закордонних справ Британії Девід Кемерон заявив, що у відносинах між Великою Британією та Росією більше «немає шляху назад». Про це він сказав у інтерв'ю Independent, передають Патріоти України. Журналістка запитала його, чи може Британія повер...