Ситуація серйозна: Порошенко назвав кількість озброєння РФ на кордонах з Україною, в ОРДЛО і Криму

Росія й далі випробовує світ, чи погодиться він на перетворення Азовського і Чорного морів на "російське озеро".
Петро Порошенко. Фото: прес-служба президента.

Вздовж кордону з Україною, на території ОРДЛО та у анексованому Криму Росія розгорнула наземне угруповання загальною чисельністю понад 80 тисяч військовослужбовців. Про це 1 грудня заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі техніки Збройним силам - модернізованих бойових літаків, гелікоптерів та безпілотників, передають Патріоти України.

"Загалом навколо України, вздовж держкордону, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської обл. , Криму розгорнуто наземне угруповання загальною чисельністю понад 80 тисяч військовослужбовців, близько 1400 артилерійських і ракетних систем залпового вогню, 900 танків, 2300 бойових броньованих машин, більше 500 літаків та 300 вертольотів", - повідомив глава держави.

Порошенко додав, що в акваторіях Чорного, Азовського, Егейського морів виконують завдання понад 80 кораблів та 8 підводних човних, в т.ч. ударних - 23 кораблі і 6 підлодок.

"Росія й далі випробовує світ, чи погодиться він на перетворення Азовського і Чорного морів на "російське озеро". Це колосальна загроза, на яку ми разом з союзниками шукаємо належну політико-дипломатичну відповідь. Але наша внутрішня правильна відповідь - посилення українського війська, у першу чергу - засобами протиповітряної оборони", - зазначив президент.

Глава держави зазначив, що літак Ан-77 має стати основою військово-транспортної авіації України, "і не лише України". "Його характеристики дозволяють кардинально розширити боєздатність десантно-штурмових військ", - заявив Порошенко.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...