Ситуація в Авдіївці: Кількість обстрілів зменшилась, - штаб АТО

У неділю у зоні АТО бойовики 40 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ, є поранений військовослужбовець.

5 лютого кількість обстрілів Авдіївки зменшилась. Фото: iPress.ua.

У неділю, 5 лютого, бойовики незаконних збройних формувань продовжили обстрілювати Авдіївку. Терористи неодноразово відкривали вогонь по позиціях українських військових з танків, 120 та 82 міліметрових мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, передають Патріоти України.

На Донецькому напрямку неспокійно було не лише в Авдіївці. Бойовики з танків обстріляли Піски і Кам'янку. З мінометів різних калібрів, гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Зайцеве, Опитне та Луганське. По Невельському працював снайпер.

На Маріупольському напрямку бойовики мінометів гатили по Красногорівці, Водяному, Широкиному та Гнутовому. З гранатометів та стрілецької зброї обстріляли Красногорівку, Мар'їнку, Лебединське та Новотроїцьке. Снайпери обстрілювали Гнутове та Павлопіль. БМП – Широкине.

Неспокійно було і на Луганському напрямку. Під вогонь з мінометів 120 та 82 міліметри потрапила Катеринівка. З БМП, гранатометів та стрілецької зброї бойовики обстріляли Кримське. Окрім того, по Кримському та Жовтому працював снайпер.

Загалом станом на 18.00 неділі, 5 лютого, у зоні АТО зафіксовано 40 обстрілів. Один український військовий отримав поранення.

Нагадаємо, минулої доби терористи на окупованому Донбасі вдвічі зменшили кількість обстрілів позицій українських бійців. Загалом було зафіксовано 51 обстріл. Одного українського військового було поранено, один – травмований.

Протягом останніх шести днів з Авдіївки на Донеччині, яку постійно обстрілюють бойовики, добровільно евакуювали 248 людей, серед яких 118 дітей.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...