Ситуація в зоні АТО: Де найбільше лютували бойовики (інфографіка)

Найбільш напруженою минулої доби була ситуація на Луганському напрямку.

Ситуація в зоні АТО загострюється. Фото: Факти - ICTV.Впродовж минулої доби найбільше обстрілів та провокацій було зафіксовано на Луганщині. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передають Патріоти України.

На Луганському напрямку спостерігалась найбільш напружена ситуація.

"Одразу після опівночі російсько-окупаційні війська провели потужний 30-хвилиний обстріл Троїцького, протягом якого по позиціям українських військових було випущено 45 мін", - йдеться у повідмоленні.

Зазначається, що у той самий часовий проміжок бойовики здійснили обстріл Новоолександрівки. Трохи пізніше, після першої години ночі, окупанти відкрили артилерійський вогонь по Троїцькому.

"Всі три згадані обстріли велись з боку тимчасово окупованого Калинового. Близько 11:00 ранку бойовики здійснили обстріли з гранатометів по Старому Айдару. Протягом дня на всій лінії розмежування на напрямку було тихо. Бойові дії відновились після 20:00 години", - повідомив речник.

Повідомляється, що окупанти провели по одному мінометному обстрілу в Малиновому та Катеринівці. Ще по одній збройній провокації з стрілецької зброї бойовики здійснили у Новозванівці та Новотошківському.

Всього 10 липня на Луганському напрямку відбулося 8 обстрілів з боку бойовиків, 5 з них – з важкого озброєння.

На Донецькому напрямку відбулося всього 2 обстріли, обидва сталися поблизу Авдіївки.

"Ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю", - повідомив Лисенко.

На Маріупольському напрямку переважна більшість усіх ворожих збройних провокацій була зафіксована на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

"Ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, а також стрілецької зброї. На згаданій ділянці ворожі обстріли відбувались і вдень, і вночі. Між 19:00 та 22:00 годинами бойовики провели по одному обстрілу з легкого озброєння по Новомихайлівці, Березовому та Новотроїцькому", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всього на Маріупольському напрямку відбулося 12 обстрілів з боку бойовиків.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...