"Та не однаково мені, як Україну злії люде присплять": Генсек НАТО під час виступу в Раді процитував Шевченка

Йєнс Столтенберг наголосив, що є першим генеральним секретарем НАТО, який виступає перед українським парламентом.

Йєнс Столтенберг у ВР. Фото:уніан

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг, виступаючи з трибуни Верховної Ради, процитував українського поета Тараса Шевченка. Про це повідомляє канал 112 Україна, передають Патріоти України.

Столтенберг підкреслив, що є першим генеральним секретарем НАТО, який виступає перед українським парламентом.

"Для мене велика честь виступити сьогодні перед Радою. Я - перший генсек НАТО, який це робить. Як депутат парламенту вже 25 років, я повністю визнаю і розумію важливість парламентів у сучасних демократіях", - заявив генсек Альянсу.

Після цього Столтенберг, продекламував рядки з вірша великого українського поета Тараса Шевченка "Мені однаково": "Не однаково мені, як Україну злії люде присплять, лукаві, і в огні її, окраденую, збудять ... Ох, не однаково мені ...".

"НАТО також не байдуже. Ось чому ми стоїмо з вашою країною з часу відновлення незалежності", - резюмував він.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...