Таємне листування американських ВІП-персон: Барак Обама звинуватив Росію у зломі електронних систем

​Американська компанія комп'ютерної безпеки CrowdStrike Inc. знайшла докази, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов'язані з російською державою.

Розслідування викрадення електронного листування Демократичного національного комітету вивело на російських хакерів. Фото: ЖЖ.

Росія могла бути причетна до викрадення електронного листування чиновників Демократичної партії, щоб вплинути на результати президентських виборів в США. Таку думку висловив президент США Барак Обама, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Я знаю, що експерти пов'язують це з росіянами», - сказав Обама. «Ми знаємо, що росіяни зламали наші системи, не тільки державні, а й приватні», - додав президент США.

«Якими були мотиви витоку, я не можу сказати прямо», - зазначив також Обама, і на уточнення, чи може це бути спробою Росії вплинути на вибори в США, відповів, що «все можливо».

Разом з тим, в Росії заперечують заяви з США, що РФ може бути причетна до викрадення електронної пошти функціонерів Демократичної партії.

Так, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у відповідь на прохання прокоментувати публікації про причетність Москви до злому електронної пошти Демократичної партії США сказав, що не хотів би використовувати лайливих слів.

Нагадаємо, 25 липня Федеральне бюро розслідувань США підтвердило, що розслідує викрадення електронного листування Демократичного національного комітету - керівного органу Демократичної партії.

Ще минулого місяця американська компанія комп'ютерної безпеки CrowdStrike Inc. заявляла, що Демократичний національний комітет попросив розслідувати втручання в комп'ютерні системи. Компанія заявила тоді, що знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов'язані з російською державою.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...