Так хто фашисти? Лідер російських націоналістів розповів, як Путін нищить патріотів Росії за відмову воювати проти України

Усі, хто відмовився брати участь у бійні на Донбасі і направляти туди "добровольців", або втекли з РФ, або були заарештовані.

Дмитро Дьомушкін. Фото:freshnews.pro

Лідер російського націоналістичного руху "Русские" Дмитро Дьомушкін заявив, що російська влада винищує націоналістів за відмову відправляти своїх людей воювати на Донбасі на стороні самопроголошених "ДНР" і "ЛНР". Про це він сказав в інтерв'ю Радио Свобода, передають Патріоти України.

"Усі, хто тоді відмовився брати участь у цій бійні і направляти туди молодих пацанів, або втекли, або були заарештовані, я останній залишився на волі і в РФ. Тому з Україною це було пов'язано.

Звичайно, були й інші обставини, адже не можна постійно таврувати українських фашистів і абсолютно не боротися з націоналістами всередині самої Росії. Тому перші особи дали команду провести чистку і тут", - заявив Дьомушкін.

Він при цьому пояснив, що завданням російської влади було "зібрати всіх пасіонарних людей, які тут представляють націоналізм, і відправити на цю війну, щоб вони там повбивали один одного".

"У кожному разі організованих, згуртованих, озброєних, з досвідом бойових дій назад би у Росію ніхто не впустив. Завдання було цих людей там знищити, утилізувати. Я розумів це з самого початку.

На зустрічі з віце-прем'єром Рогозіним я йому прямо в обличчя сказав: "Дмитро Олегович, ми вже знайомі 15 років, давайте я вам розповім, що буде. Ви ж не дозволите їм приїхати назад, коли ми всі там згуртуємось, якщо навіть виживемо". Він посміхнувся, і ми один одного зрозуміли.

Тому це була очевидна ситуація, що просто готують на забій велику кількість народу, Кремль вирішував відразу кілька своїх завдань, а російські націоналісти спливли би кров'ю, проливши кров і на самій Україні", - сказав лідер руху "Русские".

При цьому він зазначив, що сам особисто зупинив чоловік сто із тих, хто туди збирався їхати.

"Думаю, що кілька тисяч націоналістів туди не поїхали, побачивши мою позицію, подивившись величезну кількість інтерв'ю, статтей і пояснень, які я давав і лідерам, і фанатським, субкультурним спільнотам.

У підсумку всі стали на мій бік, масового від'їзду націоналістів у "Новоросію" не відбулося. Я зупинив і тих, хто на іншу сторону намагався поїхати воювати, мені це вдалося. Якби не робота, якою я щільно займався зі спільнотами, набагато більше б людей туди поїхало, і зараз їх не було б, швидше за все" , - сказав Дьомушкін.

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...

"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти":: Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

четвер, 2 травень 2024, 15:44

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist. "Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, вв...