Такого не було з часів «Холодної війни»: США таки розпочали вводити кіберсанкції проти Росії, дуже жорсткий початок

За втручання у виборчий процес президента Сполучених Штатів тепер можуть постраждати цілі галузі російської економіки, а також десятки, якщо не сотні, мільярді доларів особисто Володимира Володимировича і його найближчого оточення.

Те що вчора допускалась як можливість, наразі стало дійсністю. Конгресмени та сенатори США вирішили не спускати Путіну такої образи. США видворили з країни 35 російських дипломатів і близьких до них людей, повідомляться Патріоти України з посиланням на Reuters. Новину підтвердили і в міністерстві фінансів США. Громадяни РФ будуть вислані з Вашингтона і Сан-Франциско протягом 72 годин.

Крім того у список потрапили чиновники російського Головного розвідувального управління Генерального штабу РФ. Зокрема начальник ГРУ Ігор Коробов. Також серед співробітників розвідки, які потрапили під санкції, числяться такі особи: Сергій Гізун, Володимир Алексєєв і Ігор Костюков. Також під санкції потрапили хакери Олексій Белан і Євген Богачов і ряд організацій пов'язаних з кібератаками на США.

Серед організацій, що потрапили під санкції, - Федеральна служба безпеки (ФСБ) Головне розвідувальне управління (ГРУ) Генштабу Збройних сил Росії. Про це повідомляє Міністерство фінансів США.

Сьогодні можуть бути озвучені і нові рішення санкційного пакету, де фігуруватиме і вище керівництво Кремля.

Обама пообіцяв відповісти Росії на кібератаки в середині грудня, раніше в тому ж місяці ФБР підтримало позицію ЦРУ з питання втручання Москви. Тієї ж точки зору, за інформацією Washington Post, дотримується національна розвідка США.

На думку американських спецслужб, Росія намагалася впливати на хід кампанії не тільки заради перемоги Дональда Трампа, а й для «підриву впевненості в системі виборів президента США».

Експерти з кібербезпеки прийшли до висновку, що за атаками на сервери американських партій, які відбувалися влітку 2016 року, стоять хакерські групи Fancy Bear і Cozy Bear. Вони, ймовірно, пов'язані з російськими спецслужбами, в тому числі з розвідкою, при цьому можуть працювати на різні її частини.

У Кремлі причетність до кібератаки відкидали.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...