Такої високої в Суомі немає: Норвегія може подарувати Фінляндії гору до 100-річчя незалежності від Росії - воно того варто

Пік гори Халті, який в даний час знаходиться на території Норвегії, стане найвищою точкою Фінляндії, якщо Осло прийме рішення передати вершину сусідній державі.

Гора Халті на кордоні Норвегії та Фінляндії Фото: nrk.no.

Норвегія розглядає можливість до 100-річчя незалежності Фінляндії від Російської імперії (відзначатиметься у 2017 році. - Ред.) подарувати сусідній державі пік гори Халті, пишуть Патріоти України з посиланням на норвезьке видання NRK.

З пропозицією пересунути державний кордон на 40 м, щоб один з двох піків виявився на території Фінляндії, виступив муніципалітет норвезької комуни Кафьорд.

Прем'єр Норвегії Ерна Сольберг підтвердила, що ініціатива надійшла на розгляд уряду. При цьому вона зазначила, що поки не сформувала думки на цей рахунок.

У гори Халті два піки: один висотою 1324 м, другий - 1361 м. У разі, якщо норвезький уряд прийме це рішення, пік заввишки 1324 м перейде Фінляндії і стане найвищою точкою держави.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...