Тактика тисячі порізів: Арестович пояснив, що означає для РФ український закон по Донбасу

Вкрай важливою виявилася роль США, переконаний експерт.

Фото: facenews.ua

Ухвалення законопроекту про реінтеграцію Донбасу допомогло зупинити Росію в її планах на експансію. Таку думку військовий аналітик Олексій Арестович висловив в інтерв'ю "Апострофу", повідомляють Патріоти України.

"Закон про реінтеграцію Донбасу став можливим лише тому, що американці почали свою гру з Росією, гру по підсмажуванню Росії на повільному вогні. Вони поводяться з Росією, як з жабою, яка стрибає в окропі. Так само, як в Сирії, де вони підштовхують їх воювати з ІДІЛ, виконувати американські завдання.

В особі Росії вони мають зараз такого тупорилого індіанця, якого можна м'яко підштовхнути до потрібних місць. Десь заохотити, десь пригрозити. Власне, так вони і роблять. З одного боку, кажуть про миротворців, а з іншого - про військову допомогу та летальну зброю для України. Що дуже сильно дивує росіян: ви або туди, або сюди. А, виявляється, вони - і туди, і сюди. І правою, і лівою рукою підштовхують Росію в потрібному напрямку", - зазначив він.

За словами Арестович, саме Україна є "пасткою на ведмедя".

"Завдання США - щоб Росію, яка лізе на Захід, затиснути та застосувати до неї тактику тисячі порізів, щоб зробити слабшою. Тим більше, вони розуміють, що Європа сама себе не захистить, особливо така Європа, як сучасна Угорщина або Чехія. А коли є стратегія - потрібні виконавці. А хто тут виконавці? Уже четвертий рік поспіль успішно цього ведмедя лупить Україна", - пояснив військовий аналітик.

При цьому, додав він, Україні вдалося зупинити Росію в її планах на експансію.

"Як не крути, але ми зупинили Росію в її планах на експансію. Вони не вийшли навіть на кордон Луганської та Донецької областей. Ми довели, що можемо воювати з Росією, і змусили нести втрати - репутаційні, фінансові, військові, людські, які завгодно.

Якби цього не робила Україна, тоді це довелося б робити американським солдатам. Навіщо США перекинули другу бронетанкову бригаду в Польщу? Вони зобов'язані цим займатися. Але вони вважають за краще воювати руками українських солдатів", - вважає Арестович.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...