Таких зіткнень ще не було: На Заході назвали ключові відмінності війни України з Росією від інших конфліктів

Українці втратили на Донбасі порівняно небагато солдатів тільки тому, що були готові воювати, вбивати і гинути.

Ілюстрація: tvc.ru

Війна України з Російською Федерацією відрізняється від інших конфліктів тим, що її ведуть країни, що мають схожий військовий потенціал. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" заявив польський військовий експерт Лукаш Надольський, повідомляють Патріоти України.

"Війни, які веде Захід з 1989 року, наприклад, в Іраку, були "легкими", тобто велися за допомогою високоточної зброї, коли у противника не було шансів вступити в боротьбу. Війна в Україні інша: її ведуть дві країни, які мають схожий технологічний потенціал. Зрозуміло, що Росія має перевагу - кращі танки і протиповітряні системи - але не використовує свій арсенал з різних причин", - сказав він.

Експерт уточнив, що це не та диспропорція в силі, яка спостерігалася в Іраку. У зв'язку з цим війна на Донбасі стає кривавою для обох сторін і кожна з них готова до боротьби тільки тоді, коли її солдати готові на велику жертву, воюючи сміливо і рішуче.

"Подобається нам чи ні, але росіяни воюють жертовно, вірять в те, що роблять: в ідею "русского міра", що захищають "матінку Росію", воюючи в Україні з бандерівцями", солдатами НАТО і польськими найманцями", - підкреслив Надольський.

Він додав, що українці втратили на Донбасі порівняно небагато солдатів тільки тому, що були готові воювати, вбивати і гинути. "І це привело до того, що лінія фронту виглядає так, як зараз, а не по-іншому. Якби в Україні не було таких сміливих людей, то, ймовірно, вже не було б і України", - підсумував експерт.

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...