Те, що обіцяли Майдану: Гройсман пообіцяв домогтися зміни виборчого законодавства

Половина депутатів діючого складу Верховної Ради були обрані за закритими партійними списками, половина – в мажоритарних округах. Дану систему, яка містить серйозні корупційні ризики, неодноразово критикували політики і експерти.

Володимир Гройсман. Фото: nabludatel.net.

Вибори до Верховної Ради без зміни виборчого законодавства не будуть об'єктивно виражати волевиявлення українських громадян. Про це прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив увечері в середу, 20 квітня, в ефірі 24 каналу, передають Патріоти України.

Він нагадав, що ухвалення закону про парламентські вибори за відкритими партійними списками є одним з пунктів коаліційної угоди, який досі не виконаний. "В цьому питанні не все просто. Є різні точки зору різних політичних сил. Але я буду докладати всіх зусиль, щоб такий закон з'явився. Розмовлятиму з депутатами, фракціями, щоб вийти на прийнятну модель", – запевнив Гройсман.

Половина депутатів діючого складу Верховної Ради були обрані за закритими партійними списками, половина – в мажоритарних округах. Дану систему, яка містить серйозні корупційні ризики, неодноразово критикували політики і експерти. Нагадаємо, під час переговорів про кандидатуру Гройсмана на посаду прем'єр-міністра парламентська фракція "Об'єднання "Самопоміч" неодноразово називала нове виборче законодавство й переобрання ЦВК умовами, після виконання яких вона була б готова проголосувати за нового прем'єра та уряд. Ці умови, які були озвучені, зокрема, президенту Порошенко, не були виконані.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...