Тепер дещо позичили у блогерів: Міжнародний експерт розповів, навіщо в Міноборони РФ вигадали нову версію катастрофи MH-17

Росіяни знаходяться у стані крайнього розпачу і їхню заяву можна розцінити як "акт відчаю".

Російський "Бук", із якого збили літак рейсу МН17. Фото: Bellingcat.

Озвучена Російською Федерацією інформація про українське походження ракети "Бук", яка збила літак рейсу МН17 над Донбасом, - це "акт відчаю" напередодні засідання Генеральної асамблеї ООН. Таку думку висловив засновник міжнародної дослідницької групи Bellingcat Еліот Хіггінс в інтерв'ю, передають Патріоти України.

Як відомо, група Bellingcat проводила власне незалежне розслідування причин катастрофи МН17, яке також вказало на "російський слід". "Версії РФ про те, що фотографії "Бука" були підроблені, схоже, були запозичені з блогів прихильників теорії змови і спільнот "правдошукачів" причин краху MH17, що явно свідчить про крайній розпач", - сказав засновник Bellingcat.

Він нагадав, що велика частина інформації про ракету була отримана в результаті аналізу фрагментів, знайдених на місці катастрофи і витягнутих з тіл загиблих. Ця інформація була опублікована в доповіді Ради безпеки Нідерландів (Dutch Safety Board) і оголошена Спільної слідчою групою (JIT) під час прес-конференції.

"Про них було мало що відомо до прес-конференції Спільної слідчої групи на початку цього року, під час якої було продемонстровано великий уламок. Хоча вони не стверджували категорично, що він має відношення до MH17, а лише сказали, що він був знайдений в Україні", - підкреслив Хіггінс.

За його словами, дані, опубліковані сьогодні, мабуть, засновані на засекречених російських документах. "Хоча ми не можемо вважати достовірною будь-яку інформацію, поширювану російським оборонним відомством, оскільки в минулому їх часто ловили на брехні і використанні сфабрикованих доказів. Міноборони Росії не цікавить істина, тому вони часто поширюють різні версії подій і докази", - додав засновник Bellingcat.

Крім того, Хіггінс прокоментував в Twitter заяву Міноборони РФ про недостовірність деяких даних Міжнародної слідчої групи (JIT) по катастрофі МН17. Він зазначив, що конвой, який перевозив "Бук", потрапив не тільки на відео, але і був зафіксований з супутника, таким чином відео не може бути фейком.

Також експерт прокоментував заяву РФ про нібито фейкові фотографії з доповіді JIT. "РФ має рацію, кажучи, що машина рухається в неправильному напрямку анімації JIT. Однак, місце розташування, на якому була зроблена фотографія, відрізняється ... Російське міністерство використовує це, щоб помилково заявити, що фотографія підроблена", - написав він.

Джерело: Цензор.НЕТ

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...