"Теперь надо с армянами разоср...ться": У Росії склали список країн, які ''утискають російськомовних''

За словами уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, утисками займаються в Прибалтиці, Вірменії, Киргизії.

Тетяна Москалькова. Фото: ТАСС.

Скорочення навчання російській мові в школах за кордоном порушує права російськомовного населення. За словами уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової, утисками займаються в Прибалтиці, Вірменії, Киргизії і "багатьох інших країнах", передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Величезну проблему породжує згортання навчання російською мовою в цілому ряді держав, і це є грубим порушенням прав тих, хто розмовляє російською мовою. Це країни Прибалтики, це Вірменія, Киргизія і багато інших держав, які сьогодні позбавлені можливості навчати своїх дітей російською мовою", - сказала Москалькова журналістам.

Російська омбудсмен додала, що сьогодні слід розглянути можливість розширення російських шкіл при посольствах за кордоном. "Ми повинні піднімати рівень боротьби за російську мову за кордоном не заради мови, а заради тих людей, які мають право зберегти свою культуру, свою російську ідентичність, і дати можливість отримати освіту російською мовою", - підкреслила Москалькова.

На цю заяву вже відреагували в мережі. Люди дивуються з приводу наведених даних, і вважають, що найбільше права російськомовних порушуються в самій Росії.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...