Поліція Казахстану розповіла, за що затримала українську правозахисницю

Силовики вважають, що Людмила Волошина порушила вимоги ст. 517 Кодексу про адмінправопорушення Республіки Казахстан.

Казахський поліцейський. Фото: 365Info.

Поліція Казахстану прокоментувала інформацію про викрадення української правозахисниці Людмили Волошиної в Астані. Про це повідомляє NUR. KZ з посиланням на поліцію Астани, передають Патріоти України.

Силовики розповіли, що українку затримали 14 лютого в результаті операції "Мігрант", яку проводять 11−15 лютого. "Було виявлено, що громадянка України Волошина, яка прибула до Республіки Казахстан з приватним візитом, здійснювала діяльність, яка не відповідає цілі в’їзду", — повідомляє міграційний департамент поліції.

Вважається, що Людмила порушила вимоги ст. 517 Кодексу про адмінправопорушення Республіки Казахстан. Силовики склали адмінпротокол, який розгляне Спеціалізований міжрайонний адміністративний суд Астани.

Нагадаємо, що 14 лютого невідомі затримали українських правозахисників Людмилу Волошину та Валерія Явтушенка. Вони перебували в Казахстані з Міжнародною моніторинговою місією від Італійської федерації з прав людини (FIDU). Волошину витягнули із номеру готелю, а Явтушенка затримали на вулиці разом із його адвокатом, коли вони їхали в українське посольство.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...