Терористи обстріляли з "Градів" Галицинівку, яка за 15 кілометрів від лінії зіткнення

В штабі АТО повідомили, що це перший випадок обстрілів тилових територій України - за декілька днів до цього бойовики обстріляли Очеретино.

Бойовики "Градами" гатили по тиловій Галицинівці. Фото: Факти.

Бойовики вночі обстріляли з РСЗВ "Град" Галицинівку в Донецькій області, яка знаходиться в щонайменше 15 кілометрах від лінії розмежування. Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО, передають Патріоти України.

"Станом на ранок 3 лютого обстановка по усій лінії розмежування загострюється. Практично на всіх напрямках російсько-окупаційні війська застосовують заборонені Мінськими домовленостями реактивні системи залпового вогню та важку артилерію", - сказано в повідомленні.

"На Донецькому – противник обстріляв з РСЗВ БМ-21 "Град" Галицинівку", - додали в повідомленні.

Як уточнив "Українській правді" прес-офіцер штабу АТО Леонід Матюхін, обстріл відбувся вночі. Пошкоджень будівель і жертв не зафіксовано, додав він.

На уточнююче питання про те, що Галицинівка розміщена вже в тилу, він зазначив: "На жаль, це не перший випадок. Днями ми фіксували ракети і в Очеретино".

Він нагадав, що бойовики обстрілюють території "Градами" з окупованого Донецька.

Згідно з повідомленням прес-центру, бойовики у п'ятницю також обстріляли зі 152 міліметрової артилерії, 120 та 82 міліметрових мінометів – Авдіївку, Луганське та Троїцьке.

На Маріупольському напрямку бойовики також застосували РСЗВ БМ-21 "Град" по Талаківці, 120 та 82 міліметрові міномети по Водяному, Новотроїцькому й Мар’їнці.

У свою чергу Начальник поліції Донецької області Вячеслав Аброськін повідомив, що бойовики о 5:30 обстріляли Сартану. "Пошкоджений тік агроцеху та приватний будинок. Постраждалих немає", - додав він.

На Луганському напрямку по Новозванівці, за інформацією прес-центру АТО, гатила ворожа 152 міліметрова артилерія, а 120 та 82 міліметрові міномети – по Попасній й Новозванівці.

Загалом, станом на 8.00 зафіксовано 24 обстріли. На жаль, двоє наших військовослужбовців загинули, одного поранено.

Поки всі обговорюють наступ на Харків: Експерт назвав іншу ділянку, де РФ може планувати прорив

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:22

Поширюючи чутки про наступ на Харків, Росія, можливо, намагається приховати свої справжні мотиви. Почалася серйозна підготовка ЗС РФ до прориву в Старомайорському районі - Урожайне, що на Південному фронті, передають Патріоти України. Російський військ...

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...