Тягнути - смерті подібно: Польща збирає добровільні загони для гібридної війни з Росією

Тільки той, хто мав нещастя опинитися територіальним сусідом РФ, розуміє, наскільки прав уповноважений польського Міноборони - в будь-яку хвилину треба бути готовим до війни.

Польща готується до війни з російським агресором. Фото: joinfo.uaНа сайті Нескучные новости з'явилася інформація про те, що уповноважений польського міністерства оборони по воєнізованим групам Гжегож Квасняк заявив про формування воєнізованої групи в складі 35 тис. добровольців вже в вересні, пишуть Патріоти України. Польща створить добровольчі загони для запобігання можливої загрози гібридної війни з боку Російської Федерації.

В якості добровольців передбачається залучити цивільних осіб, які отримали військову підготовку. Формування воєнізованої групи планують почати у вересні, а її метою стане підготовка до можливої гібридної війні, подібної до тієї, яку Росія розв'язала на території України.

До складу угруповання увійдуть 35 тис. добровольців. Добровольчі бригади будуть в кожному з 16 польських воєводств, а в найбільшому і густонаселеному Мазовецькому воєводстві будуть розгорнуті дві бригади. За словами Квасняка, добровольці щомісяця отримуватимуть близько 500 злотих (€ 125).

Раніше міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич, відповідаючи на питання про російську загрозу, заявив, що тільки країни, які межують з Росією, усвідомлюють її реальність. Мацеревіч додав, що Польща щодня стикається з російськими провокаціями, такими як порушення повітряного простору, збільшення військового контингенту в Калінінграді, а також розгортання ракет "Іскандер".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...