"Тільки не Луценко": У ГПУ висунули жорсткі вимоги Порошенкові щодо кандидатури Генпрокурора

Конфлікт навколо можливого призначення Юрія Луценка на посаду очільника ГПУ набирає серйозних обертів.

Юрій Луценко. Фото:www.segodnya.ua

Сам Луценко зберігає нейтралітет і принципово не говорить "так" чи "ні" щодо чуток про його призначення на посаду Генерального прокурора України. Однак конфлікт навколо його можливого призначення набирає серйозних обертів. На сайті ГПУ навіть з'явилося спеціальне звернення, передають Патріоти України з посиланням на Главком.

Під документом поставили свої підписи керівники Генпрокуратури України, а також керівники всіх структурних підрозділів відомства. Тест документа відправлений Петру Порошенко і Володимиру Гройсману.

Прокурори просять главу держави не допустити призначення Луценка, а замість нього висунути на цей пості людину, яа би повністю відповідала критеріям закону "Про прокуратуру".

"При виборі кандидата на посаду Генпрокурора України просимо вас розглядати цю людину виключно за професійними та морально-діловими якостями з дотриманням вимог чинного закону України "Про прокуратуру"", - йдеться у зверненні до Порошенка.

Свої підписи під листом поставили в. о. Генпрокурора Юрій Севрук, заступник генпрокурора Юрій Столярчук, заступник генпрокурора Роман Говда, заступник генпрокурора Олег Заліско та 29 керівників регіональних і військових прокуратур регіонів країни.

Інформація про те, що Петро Порошенко має намір призначити на посаду Генпрокурора Юрія Луценка стала спливати в розпал коаліційної кризи. У кулуарах ВР мусуються чутки, що під Луценка навіть написаний спеціальний закон, який дозволить людині без вищої спеціальної освіти, як у випадку з Луценком, очолити цей спеціальний орган.

Лідер фракції БПП у парламенті Юрій Луценко, як відомо, не має юридичної освіти. Він - інженер електронної техніки.

Операція була вдала: Дрони СБУ вразили НПЗ та електропідстанцію у двох областях Росії

понеділок, 13 травень 2024, 12:27

Цієї ночі дрони Служби безпеки України активно працювали в Липецькій та Бєлгородській областях РФ. Внаслідок атаки палала на нафтобазі "Осколнафтопостачання" біля міста Старий Оскол та на підстанції "Єлецька" потужністю 500 кВ. Про це розповіли джерела...

Окупанти кинули багато сил на захоплення Очеретиного: Військовий розповів, що відбувається

понеділок, 13 травень 2024, 11:50

Країна-агресор Росія кинула багато сил на захоплення села Очеретине в Покровському районі Донеччини. Ворог стрімко просувався на цій ділянці Авдіївського фронту, але наразі його дії застопорилися. Про це розповів військовослужбовець ЗСУ Євген Ієвлєв в ...