“То, что сейчас есть – свободный Донбасс, не Новороссия": Бородай розповів про мету Росії у війні на сході України (відео)

Виявляється, що вся справа в землях Донбасу, які планує загарбати Росія. Тільки чомусь визнавати це своєю територією вона не поспішає.

Олександр Бородай. Фото google.com

Так званий "екс-голова Ради міністрів "ДНР", а зараз керівник "Союзу добровольців Донбасу" Олександр Бородай заявив, що метою Росії у війні на сході України були землі. В інтерв`ю сепаратистським СММ Бородай, який після бойових дій на Донбасі повернувся в Москву, все ще запевняє, що міфічна Новоросія буде утворена, повідомляють Патріоти України.

“То, что сейчас есть – свободный Донбасс, не Новороссия. По крайней мере еще не Новороссия. Это часть Новороссии, часть исторического региона, который называется Новороссией…можно рассматривать Донбасс как плацдарм для создания будущей Новороссии, хотя я не вижу у Новороссии возможностей и перспектив быть, также как и у отдельного Донбасса как самостоятельного государства. Новороссия – часть Россия, часть РФ, часть исторической России. Это территории, которые должны войти в состав Российского государства. Это может быть длинный и сложный исторический процесс. Это может быть крайне сложный с юридической точки зрения процесс, но движение начато и рано или поздно оно должно завершиться именно этим”, - розповідає сепаратист.

За його словами, жителі Донбасу бачать себе в складі Росії.

“Народ Донбасса… хочет стать частью русского мира… Было бы желательно, чтобы народ Донбасса и земля Донбасса стала бы землей РФ, а народ Донбасса стал гражданами РФ. Это реально действительно сложно”, – заявив Бородай.

Скільком ще мирним жителям доведеться терпіти війну, він повідомляти не став, додавши, що ситуація коли-небудь вирішиться, але не завтра й не післязавтра.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...