Трамп підписав закон про бюджетні асигнування, Україна отримає солідну суму

Масштабний закон нараховує 2 232 сторінки і передбачає розподіл видатків на 1,3 трильйона доларів.

Трамп підписав закон. Фото: Голос Америки.

Президент США Дональд Трамп підписав Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 1,3 трильйона доларів. Він передбачає фінансову допомогу Україні. Про це повідомляє "Голос Америки", передають Патріоти України.

Підписаний закон нараховує 2 232 сторінки і передбачає розподіл видатків на 1,3 трильйона доларів. Серед них є і фінансова допомога Україні, розміром 620,700 мільйонів доларів. Крім того він передбачає значне збільшення фінансування військового сектору США та "найбільше підвищення зарплати" за майже десятиліття.

Однак вранці Трамп заявляв, що може використати право вето і відхилити проект федеральних бюджетних асигнувань, схвалений Сенатом США кілька годин раніше. Причиною його невдоволення стала відсутність у законі пунктів про майбутнє нелегальних іммігрантів, привезених в США в дитячому віці, і про фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

"У цьому законопроекті є багато чого, через що я невдоволений. У ньому є багато речей, яких не повинно було бути, але ми певним чином змушені (його мати – ред.), якщо ми хочемо підтримувати нашу армію", - сказав Трамп. Як відомо, Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, розміром 620,700 мільйонів доларів.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...