Трамп подякував Литві за підтримку України

Президент США в листі Далі Грібаускайте наголосив на важливості Литви як друга і союзника.

Ілюстрація:24tv.ua

Президент США Дональд Трамп привітав Литву зі святом відновлення держави і похвалив за підтримку України. Про це сказано в повідомленні прес-служби адміністрації президента Литви, передають Патріоти України з посиланням на ZN.ua.

"Президент США оцінив роль Литви у просуванні демократії та зміцненні трансатлантичного співтовариства. Дональд Трамп підкреслив, що підтримка Литвою суверенітету і територіальної цілісності України, а також зусилля з диверсифікації джерел енергії сприяє досягненню спільної мети - більше європейської та регіональної безпеки", - цитує відомство лист глави Білого дому.

Крім того Трамп похвалив Литву за збільшення фінансування оборонної сфери і відзначив допомогу країни в Афганістані і в боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава".

"Литва є союзником по НАТО, якого цінують, який показує приклад через ваше зобов'язання перед нашою спільною обороною - це доводить зростання ваших витрат на оборону з метою довести їх до обумовленого у НАТО рівня", - пише він.

Як відомо, Литва відзначатиме 99-річчя відновлення держави 16 лютого.

"Я горжусь": Мер затопленого Орська відповів на критику щодо сина, який живе у Саудівській Аравії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:56

Мер Орська Оренбурзької області, затопленого внаслідок прориву дамби, відповів на критику співгромадян, які дорікнули йому у тому, що його рідні знаходяться за кордоном. За даними ЗМІ, сім'я Василя Козупиці давно покинула РФ і зараз живе у Саудівській ...

"Торг" триває: Сі Цзіньпін запропонував чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні"

вівторок, 16 квітень 2024, 16:49

Президент Китаю висловив підтримку ідеї проведення міжнародної мирної конференції. Як пише BBC, під час зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Пекіні президент Китаю Сі Цзіньпін виклав чотири принципи врегулювання "конфлікту в Україні", переда...