Трамп погнав свого держсекретаря на зустріч з Лавровим

За словами дипломатів, поки незрозуміло, де відбудеться зустріч – у Вашингтоні чи на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Майк Помпео. Фото: Рейтерс.

Держсекретар США Майк Помпео намагається досягти взаєморозуміння з Москвою перед запровадженням другого, жорсткішого етапу санкцій у зв'язку з отруєнням у Солсбері родини Скрипалів. Про це повідомляє The Washington Post, передають Патріоти України.

Такі дії відображають прагнення президента США Дональда Трампа розпочати конструктивний діалог з Росією та розірвати зачароване коло санкцій, зазначає виданння.

Щоб знайти вихід з санкційної суперечки Помпео під час телефонної розмови 10 серпня зі своїм російським коллегою Сергеєм Лавровим просив його про зустріч до запровадження санкцій Вашингтоном, зазначають європейські і американські дипломати. "Помпео підкреслив, що просить про зустріч за вказівкою президента США" - пише видання.

Лавров погодився на зустріч і попросив, щоб темами обговорення стали три важливі для Росії теми: контроль за озброєнням, створення бізнес-ради для просування торгівлі між двома країнами та взаємний обмін науковцями. За словами дипломатів, поки незрозуміло, де відбудеться зустріч – у Вашингтоні чи на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як повідомлялося, перший етап санкцій США проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великої Британії почав діяти у понеділок, 27 серпня. У листопаді може бути запроваджений другий, значно жорсткіший пакет санкцій: зниження рівня дипломатичних відносин між США та РФ, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі та навіть заборона польотів до США для російських авіаліній.

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...