Трамп вважає можливим "великий конфлікт" з КНДР

Американський президент заявив, що США хотіли б вирішити проблеми дипломатичним шляхом, але це дуже складно.

Д.Трамп. Фото: ВВС.

Президент США Дональд Трамп заявив напередодні в інтерв'ю Reuters, що існує шанс «великого конфлікту» з КНДР, хоча він вважає за краще дипломатичне вирішення, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Існує шанс, що ми можемо закінчити великим, великим конфліктом з Північною Кореєю. Безумовно», - попередив Трамп.

У той же час, він підкреслив, що хоче мирного розв'язання кризи.

«Ми б хотіли вирішити проблеми дипломатичним шляхом, але це дуже складно», - додав американський президент.

Він знову вказав на важливу роль Китаю у врегулюванні проблеми навколо КНДР, відзначивши, що китайський лідер Сі Цзіньпін «робить все можливе».

Відповідаючи на питання, чи вважає Трамп поведінку північнокорейського лідера Кім Чен Ина раціональною, американський лідер відповів, що діє, виходячи з припущення, що Ин розумний.

«Йому 27 років. Його батько помер, він взяв на себе режим. Говоріть, що хочете, але це не так легко, особливо в такому віці», - зазначив американський лідер.

За словами Трампа, він не намагається ні похвалити, ні розкритикувати Кім Чен Ина, а лише звертає увагу на те, що керувати країною в такому віці важко.

«Що стосується того, чи діє він раціонально, - у мене немає думки на цей рахунок. Сподіваюся, він раціональний», - уточнив президент США.

Нагадаємо, 26 квітня Трамп екстрено збирав сенат, щоб «нарешті вирішити» проблему КНДР.

При цьому ще минулого тижня віце-президент США Майк Пенс повідомив, що група військових кораблів, очолювана авіаносцем «Карл Вінсон», підійде до Корейського півострова протягом найближчих днів.

Зараз ці кораблі напевно вже перебувають поблизу Корейського півострова. Тому США цілком можуть «привітати» КНДР своїми «Томагавками» зі святом 1 травня.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...