Травневі свята на Донбасі стали найсмертоноснішими за останній період - ОБСЄ

Те, що відбувається на території українського Донбасу є неприпустимим, адже жертвами використання важкої артилерії, що, між іншим мали вивести з цієї зони, стає безневинне мирне населення, наголосили в організації.

Місія ОБСЄ на Донбасі. Ілюстрація:Укрінформ

Мартін Сайдік, який є спецпредставником ОБСЄ у Тристоронній контактній групі у Мінську, повідомив, що травневі свята на Сході України можна назвати найбільш смертоносними за останній період. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Корреспондент.

В міжнародній організації вважають, що те, що відбувається на території українського Донбасу є неприпустимим, адже жертвами використання важкої артилерії, що, між іншим мали вивести з цієї зони, стає безневинне мирне населення.

Крім того, Сайдік доповів, що під час засідання підгрупи Тристоронньої групи, яка опікується питаннями безпеки, було заслухано доповідь щодо внутрішнього розслідування ОБСЄ, яке стосується підриву патрульного автомобіля спостерігачів СММ ОБСЄ в Луганській області. Спецпредставник підкреслив, що "ця варварська ситуація і низка інших інцидентів слугують черговим приводом до звернення сторін, аби ті поважали мандат СММ та гарантували безпеку співробітникам місії".

Слід наголосити, що раніше в ОБСЄ повідомляли, що в період з 1 по 7 травня на території Донбасу було поранено 19 мирних жителів та ще одна особа загинула.

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...

Була задумана як ядерна ракета: У Defence Express розповіли, для яких атак насправді створена "Циркон"

четвер, 2 травень 2024, 18:57

Російська ракета "Циркон", найімовірніше, не є протикорабельною, як про це заявляв Путін, а насправді вона створювалася як ядерна ракета середньої дальності для запуску із землі. Таке припущення озвучили аналітики Defence Express, передають Патріоти Ук...