Треба приймати кардинальне рішення: Порошенко скликав надзвичайне засідання через загострення відносин з Польщею

​Наразі стає очевидним, що антиукраїнська риторика Варшави, це вже не поодинокі заяви невиважених урядовці, а зміна політичного курсу існуючої польської влади у двосторонніх стосунках. Імовірно, період "великого потепління" залишився у минулому.

Порошенко і Дуді є що обговорити. Аби була добра воля з обох сторін

Президент Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі для вирішення проблемних питань у двосторонніх відносинах. Про це повідомляє прес-секретар президента Святослав Цеголко, зазначають Патріоти України.

"Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади на адресу України та її керівництва, які звучать останнім часом, викликають серйозне занепокоєння і не можуть залишатися без належного реагування", - сказано в заяві.

Цеголко повідомив, що засідання Консультаційного Комітету скликаються "для зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Польщею, і щоб уникнути подальшої ескалації напруги, усвідомлюючи необхідність вирішення будь-яких проблемних питань у двосторонніх відносинах виключно цивілізованим європейським способом".

Цеголко нагадав про вчорашню заяву МЗС України на закид президента Дуди, в якому зазначалося, що "в проєвропейської політики української влади немає політиків, які мають антипольські настрої".

Сюжет для "Кварталу-95": Росія оголосила в кримінальний розшук Володимира Зеленського (фотофакти)

субота, 4 травень 2024, 17:27

МВС Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського. Про це свідчить відповідна інформація, що з'явилась у базі відомства, повідомляє пропагандистське інформагентство РИА-Новости на своєму Telegram-каналі. . У повідомленні зазначаєт...

Кримінальну статтю уточнювати не схотіли: Росія оголосила Зеленського в розшук

субота, 4 травень 2024, 16:53

Міністерство внутрішніх справ РФ оголосило президента України Володимира Зеленського в розшук. Про це повідомляють російські пропагандистські агентства РИА Новости і ТАСС та публікують відповідний скріншот з бази МВС РФ, передають Патріоти України. Заз...